9 de desembre del 2009

Seguiment i anàlisis de l'activitat educativa a travès de la premsa escrita

La setmana anterior, el grup de l'Anna Merino, l'Encarni Bosch i David Sánchez, ens van posar al dia de les noticies educatives.

La noticia que van triar és: Brigada Antinovillos del dia 22-11-2009.

Aquest article té com a idea principal des de l'àmbit educatiu que tots els cossos de policia estan realitzant un treball col·laboratiu per evitar l'absentisme escolar i el consum de drogues, que com explica la notícia va bastant lligat.

Cóm volen evitar aquest problema?:
Com a càstig, s'acompanya als nois al seu centre educatiu, s'avisa als seus pares i en cas de tenir drogues, apart de la denúncia pertinent, es posa una sanció econòmica que es podrà franquejar si es participa a una teràpia que s'imparteix els dissabtes al matí.

La policia fa un seguiment d'aquests nois per saber si reincideixen. El cos de policia realitza una tasca multidisciplinar amb els serveis socials.


És increible on estem arribant per tenir controlats als infants, no crec que ells es sentin bé i no crec que els agradi que els estiguin perseguint d'aquestes maneres. Quan jo era petita, i no fa gaire d'aixó, podria haver un cas d'absentisme escolar, però la gran majoria assistiem a clase, ja sigui per respecte als professors i/o per respecte als pares.

No crec que solucionem gran cosa amb aquesta actuació, penso que els nens/es cercaran altres maneres per tal de fugir de l'escola i no ser trobats. A més, la policia actua amb un métode que no sé si tindrà gaire éxit, el càstig normalment està creat per irradicar un comportament, però els infants que ja han arribat al punt de saltar-se les clases i prendre drogues no sé fins a quin punt amb aquest càstig els faran canviar de parer.

Penso que potser enlloc de castigar als infants quan ja no hi ha res més a fer és un error. Que estic dient amb tot això, que potser el problema radica de molt més abans i que la solució amb aquests problemes l'hauriem d'haver solucionat molt més abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada